Bramborová polévka s houbami a zeleninou
- recepty
- 24.10.2023
Bramboračka: Vynikající a hřejivá volba pro chladné dny! Tato chutná polévka je plná zeleniny a brambor, což ji dělá zdravou a chutnou. S naším jednoduchým receptem ji můžete snadno připravit doma.
Ingredience:
- 1 ks cibule
- 4 ks brambor
- 300 - 400 g zelenina (mrkev, celer) já používám mraženou už nakrájenou
- 2 x hrst sušené nebo čerstvé houby
- 3 stroušky česneku
- 1 lžička kmínu podle chuti
- 1/2 lžičky pepře podle chuti
- 1/2 lžičky sůli podle chuti
- olej
- 1 lžíce hladká mouka
Postup:
Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nakrájené a oloupané brambory se zeleninou, houby, nastrouhaný česnek a zbytek koření. Vše orestujeme. Zajileme cca 3 litry vroucí vody a vaříme do změknutí brambor. Na závěr uděláme jíšku (osmažíme mouku na tuku) a polévku mírně zahustíme. Necháme trošku povařit, případně dochutíme kořením (sůl, pepř, kmín) dle našich chutí.
Dobrou chuť!
Eliška
Šťavnaté strouhané jablečné řezy
Přebývají Vám jablka, která již nevíte, jak zpracovat, ale na klasický štrůdl již nemáte chuť? Máte rádi šťavnaté řezy ...
Drchanice od naší redaktorky Ivy
Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále ...